Bobilferie i Scandinavia


20110831-215252.jpg

Dag1
Transportetappe: Hjellestad – Flåm.
Etter en oppdatering på Weather Pro, så det ut til at det var Flåm som var stedet for sol innen en 30 mils omkrets, så valget var lett. Det ble stopp i Flåm på campingen nede ved sentrum. Dette er en camping av klasse for seg selv. Ikke bare er beliggenheten topp, den er også utrolig ryddig, flott og servicevennlig.
Det ble grilling, botcha ( Unni vant ) og ulike sykkelaktiviteter på kvelden. Rallarvegen er målet for morgendagen, så alt for sent ble det ikke.

Dag 2
Tid for Rallarvegen.
Utrolig hva man må betale for en tur opp med Flåmsbanen – det er nok en del turister som ikke er forberedt på dette? Vi måtte ut med 1880.- for fire voksne og to barn med sykkel – en vei!!

Da var returen ned bakkene fra Myrdal noe rimeligere – nærmest gratis! Kun noen fysiske anstrengelser skulle til. Det er en fantastisk tur, foruten en noe dårlig vei ned første stykket. Vi har syklet ned før for ikke for alt for lang tid siden, men like gøy er det igjen.

Turen ned gikk fint, ingen skader eller punkteringer. En liten regnbye ble det, men den varte kort nok til kun en liten avkjølning, som passet bra i det ellers fine været.

Det ble igjen en fin avsluttning på dagen, med grilling, botcha repitisjon ( Eskild vant ) og farfars baklengssykling.

20110831-215315.jpg

Dag 3
Transportetappe: Flåm – Drammen.
Da var vi klar for ny transporetappe inkludrt en runde på Gullskogen handlesenter i Drammen. Det ble overnatting på Drammen Camping (NAF), som var så som så. Ikke akkurat å anbefale! Det så ut til at campingen hadde vært oversvømt av Drammenselva, men bestyreren opplyste st det kun var vann fra oven….

Dag 4-7
Transportetappe: Drammen – Svelvik
Etter noen anbefalinger flyttet vi til «Svelvik» Camping ute ved Svelvik. Denne var langt, langt bedre, med gode fasiliteter og kjempe service. Her er det som å bo i en stor frukthage, like i nærheten av en koselig liten by med ICA nærbutikk like ved. Denne kan vi anbefale.

Her ble vi boende i noen dager. Noen lunde bra vær, noe vind og en liten regnbye, men ellers varmt.

Dag 8
Transportetappe: Svelvik – Karlstad.
Så åpnet himmelen seg, vi kjørt i pøsende regn stort sett hele veien. Over riksgrensen regnet det så sinnsykt, at vi ikke fikk med redusert fart og fartsdumper. Så bilen gjorde et hopp kan du si….. Vi lurte faktisk på når den ville lande igjen?!? Kan det være lov med slike enorme fartsdumper?

Da vi kom til Karlstad var campingen så våt at vi ikke fikk parkere på gresset, for det var sørpe!! Vi hørte selvsagt ikke på dette…. Så gjett hva som skjedde? Vel, vel, de har traktorer i Sverige også!

Dag 9
Transportetappe: Karlstad – Örebro
Siden campingen så ut som et stort gjørme hull, var det bare å komme seg videre. Wether Pro sier at vi ikke trenger å kjøre mange milene før båd vær og temperatur blir vesentlig bedre, så vi forflytter oss til Örebro.
Det var sikkert lurt, for det ble betydelig bedre, og for en camping! Gustavssvik camping må nok være en av de bedre vi har vært på. Fantastisk bra, med absolutt alle fasiliteter, for både voksne og barn. Butikker, badeland, resturanter og mange andre aktiviteter.
Campingen ligger også kun et par kilometer fra sentrum, så det tok ikke mange minuttene og sykkle inn.

20110831-220011.jpg

Dag 10
Med en så flott camping, var det bare å bli boende en dag til. Mens barna satte badeland på hode, var foreldre på shopping, velvær og restaurant.
Det ble også en kveldstur på sykkel til IKEA for hele gjengen. Det ble kansje i meste laget for far, men med litt drikke og synet av et Jula skilt, gikk det bedre.
Det var en gutt som også hadde funnet ut at det var smart og hoppe på og av fortauskanter, og det varte selvsagt ikke mange hoppene før bakdekket ikke likte det så godt. Men heldigvis er det ikke langt mellom kveldsåpne sykkelbutikker i Sverige. Så alt ordnet seg, noe far ikke var like sikker på. Men det gikk bra!

Dag 11
Transportetappe: Örebro – Stockholm
Det er på tide å komme seg videre. Dessverre, for dette var noen flotte dager, men vi har bestillt plass på båten fra Stockholm til Åbo, og den venter ikke!

Vi overnatter på en bycamping på en liten øy midt i Stockholm sentrum. Fantastisk vær, så det blir en liten dukkert for barna før vi avslutter med en handletur og pizzarestaurant. Vi må være på båten kl. 06:00 så det blir en tidlig kveld.

Dag 12
Silja fra Stockholm – Åbo
Så var det klart for ny transportetappe, men ikke på asfalt, men via sjøveien med Siljaline til Åbo. Praktfull stor båt, med alle ønskelige fasiliteter, men noe slitt.

Tiden går fort, når det er mange aktiviteter og gjøremål ombord, og det var bra. Det ble både shopping, mat og praktfull tur mellom holmer og skjær.

Dag 12
Transportetappe: Åbo – Vilppula
Skog – skog – skog!!

Dag 13-14
Race i Vilppula
Les mer på www.zoomracing.no

Dag 15
Transportetappe: Vilppula – Helsinki
Litt mindre skog! For noen flotte veier de har i Finnland! Kan vi lære noe av disse?

20110831-215438.jpg

Dag 16 – 17
Helsinki
Designmuseum, fornøyelsespark og shopping.
Flott campingplass like utenfor Helsinki. Kun et par stopp med subwayen så er man i sentrum. Vi tok med sykklene inn til byen på banen, og det var lurt. Sykle fra post til post, gjør det enklere og mer spennende for to gutter på 11&13.

Fornøyelsesparken er også super. Faktisk tror vi ikke vi har vært på en tilsvarende før. Ingen «tileggssalgs» lureri. Kun fornøyelse, mat og morro! Mye gøy for tusenlappen for to voksne og to barn!
Dagen ble avsluttet på Memphis, som er en Amerkiansk restaurant med mye god mat! Vi ble kansje litt for mett!! Men det er vel bare vår egen feil.

Dag 18
Transportetappe: Helsinki – Stockholm
Før avreise med båt til Stockholm fikk vi en god dag i Helsinki, med torghandel og noe sightsiing. Vi fikk gode stoler på dekk under utseilingen fra Helsinki. Nydelig skjærgård, og endelig fikk vi oppleve borgene på øyene utenfor Helsinki som vi har hørt så mye om.
Far har bursdag under cruiset, så det var bestilt oppgradeet lugar….. og «all inklusive» middagbuffe. Lugaren var «grei nok» men buffeen var meget bra, med «ettermaten» sang fra en bråte med Japanere, og drikke også inkludert.

Det ble selvsagt også her shopping, til tross for relativt stive priser. Noe finner vi jo alltid!

20110831-215736.jpg

Dag 19
Transportetappe: Stockholm – Linköping – Jönköping
Siden far hadde bursdag dagen før, og faktisk savnet barna flere museumsbesøk, ble det bestemt og kjøre til Svensk Flygvapensmuseum i Linköping.
Det angrer vi ikke på, for det var virelig verd både turen og prisen – som i utgangspunktet var rimelig, og vi skulle jo den veien uansett.

Dag 20
Transportetappe: Jönköping – Borås – Henån
Shopping i Borås ( Verktygsboden )
Opprigging i Henån

Dag 21 – 23
Race – Henån
Les mer på www.zoomracing.no

Dag 23
Transportetappe: Henån – Svelvik

Dag 24
Transportetappe: Svelvik – Sandefjord

Dag 25 – 29
Italia
Egen artikkel ( www.moos.no )

Dag 30
Transportetappe: Sandefjord – Hjellestad