Troll Ralley 2012


Tritonen på Vangstunet
Triton 750 1960 på Vangstunet

Så var vi igjen kommet til den delen av året det er på tide og avslutte MC sesongen, konservere kjøretøyene og vente på neste års begivenheter. Men før vi lukker garasjedøren for snø og vind, er det en siste tur som må gjennomføres før det helt er slutt. Det er Troll Ralley i Vang i Valdres.

Dette året skulle jeg også få følge på veien, i motsetning til fjoråret hvor det ble en relativt våt og ensom tur til vang. Det blir møte i “Blomen” og videre tur sammen med Sigurd og Ståle.

Flott vær ser det ut til at det blir, om ikke blå himmel, så i hvert fall opplett. Det holdt i hvert fall til Bulken, da ble det noen dråper fram til like før Voss, men ikke mer enn at det nesten tørket underveis.

Etter en matpause på Statoilen, og en relativt sulten Sigurd som måtte belære betjeningen forskjellen mellom kaldt og varmt, ble det avtalt neste stopp Aurland, om Ståle ikke fant det for gått og måtte skifte antrekk som han gjentatte ganger mente burde vært gjort, for vann er ikke helt hans greie.

Det ble is og bensin i Aurland, og turen gikk videre direkte til Vang. Flott tur over “vidden” med relativt høyt ventildriv. Tritonen (1960) holdt bra fart, og var til tider langt over hva normalen for denne typen er. Tenningen virket ikke og følge med helt til toppen, men med 10% reduksjon holdt det bra, og det var nok til at Triumpen til Ståle måtte bruke tid for å komme forbi, og det må vi si oss fornøyd med.

Vi bor igjen på samme sted som i fjor, og det er en flott plass. Vi har med oss Narve på moped i år, og han var storfornøyd både med turen opp og omgivelsene vi skulle bo i. Narve, Gaute, Stig og Dag kom en dag før oss, så her sto alt klart for etterslepet.

Det ble en flott helg, men noen fler på selve treffet burde det vært, det ser ut til at det blir mindre og mindre for hvert år – ikke en gang Sundapen var å se i år?!?

Retur ble det søndagen, men til forskjell for turen opp, returnerte vi over Lærdalstunnelen, og hadde strålende vær. Vi fikk også med oss passasjer på turen, da godseieren meldte seg på for sidevognstur til Bergen. Middag ble det i tradisjon tro i Aurland og softis stopp på Voss.

Utstyr og mannskap holdt begge veier, og vi hadde en flott tur. Narve koste seg også på returen, og mente man aldri kunne bli trøtt av å kjøre motorsykkel. Dette til tross for at Narve nå har bikket 75 år og nylig hatt en relativt heftig hjerneblødning.

Takk til Narve, Dag, Gaute, Ståle, Aage, Sigurd, Stig, “Arnstein” og Jarle for en flott tur 😉

 

Se Stålefilm: http://youtu.be/NhODhuRw9Oc