Troll Rally 2011


20110908-084433.jpg

Det er blitt tre år siden sist jeg deltok på Troll Rally, så det var vel på tide å ta turen igjen. Etter en del infrastruktuelle utfordringer, ble det avreise fra Hjellestad kl. 19.

Da hadde det regnet konstant siden kl. 14, men akkurat da så det ut til å lette, og jf. Wetherpro ville regnet trekke rolig mot nord. Med mine kunnskaper om vær, ville det da trekke like etter meg, slik at jeg ville kunne kjøre tørr fram til Vang i Valdres. Den teorien skulle hold helt til Bulken, for da åpnet alle kraner, og jeg mått faktisk komme meg i le under taket på Esso stasjonen på Voss. Etter litt kalkulasjoner, fant jeg ut at snittfarten hadde vært 20 km/t for lav.

Men litt regn får vel en tåle, så jeg kom meg videre, men det regnet faktisk hele veien til Vang, forutenom et opphold i lærdalstunnelen. Det kunne jo passe bra, for på den distansen blir jo faktisk det meste tørt igjen.

Glad ble jeg da jeg ankom hytten som Åge hadde fikset like i sentrum. Der var akkurat «kveldsen» på vei på bordet, Stig,en hade fyrt i peisen, og alt ble som en kan håpe på. Einar var kveldens kokk, og det ble et fantastisk måltid. Selvsagt ble det Stigs såger, og Viggos politiske kvater.

Lørdagen ble det treff vandring, blandt de få syklene som hadde funnet veien til Vang. «Bergenshalvøen» var okupert av andre, foruten to sykkler fra Bergen; En A-65 og en Commando.

Eller bar treffet preg av at været ikke var det beste, lite folk pg lite sykkler. men noen timers vandring ble det, med igjen gode såger og en del flotte sykkler å se på.

Det ble retur litt utpå søndagen, igjen i regn. men heldigvis noe lettere enn turen til. Jarle fabelerte om at det ville være mye bedre med en gang vi kom oss opp i fjellet, og der hadde han rett! til og med blå himmel, så neste gang hører vi på Jarle.

Til tross for elendig vær, med gode klær, var dette en flott tur! Takk til Stig, Einar, Åge, Viggo og Jarle. Spesiell takk til Åge for et fantastisk sted å bo!

20110908-084449.jpg