Vestlandsrunden – 6 skitrekk på en uke.


20120406-130514.jpg

Det hele startet med en diskusjon om det var mulig og kjøre i skitrekkene på Voss, Myrkdalen, Hemsedal og Geilo på en uke. Det burde la seg gjøre, og med gode ideer om hvordan dette kunne gjennomføres, ble bobilen pakket.

Vi fant ut at det var bobil som var den enkleste måten å få dette til på, og med noenlunde gode værmeldinger ble det Myrkdalen som ble startsted for runden. Om vi fulgte WeatherPro så det ut til at været skulle bli bra i Myrkdalen og følge videre til Hemsedal.

Dag 1
Vi ankom Myrkdalen om ettermiddagen, og fikk fin plass like ved trekket, så riktig ”ski inn ski out”. Vi våknet til nydelig vær, og kom oss raskt rett i trekket. Flott forhold med mye snø, sol og ingen vinn. Full klaff i Myrkdalen, og terningkast 5 til både bobilparkering, tilgang, bakker og service.
Når trekket stengte var det bare og hive seg i bilen og kjøre videre til Hemsedal.

Dag 2 og 3
Vi sto igjen opp til nydelig vær, flotte forhold og perfekt plassering av bobilen. Igjen ”ski inn ski out”, så her var det bare og komme seg på ski. Nydelige forhold – litt lite snø – men nok til at vi fikk en super dag. Så bra at vi bestemte oss for å bli en dag til. Vi fikk oss en ordentlig overraskelse natt til dag to på Hemsedal, for det blåste opp til kraftig storm om natten. Så mye at bilen faktisk blåste sidelengs flere meter.
Dag to var det like gode forhold, til tross for den kraftige vinden om natten. Om vi skal pirke i noe så var det noe kaldt, -14 grader, men helt ok. Her blir det terningkast 4. Etter dag tre var det å komme seg i bilen igjen og sette nesen mot Geilo.

Dag 4
Det ble litt vind natt til dag 4 på Geilo også, så vi måtte flytte bilen flere ganger, men fant til slutt en fin lun plass, så det ble en rolig natt i Vestlia.
Men til tross for vind, var det flotte forhold om morgenen, så det ble igjen en nydelig dag i bakkene. Litt lite snø preget også Vestlia, men med ellers gode forhold får også Vestlia en firer.

Dag 5
Vi holder oss på Geilo, men forflytter oss over til ”Geilosiden”. Fortsatt fint vær, så vi var selvsagt klar da trekket startet. Urovekkende lit folk i løypene, men det ga jo oss enda bedre forhold. Vi fikk kjørt igjennom mesteparten av løypene, og merkelig nok var det ikke mange som hadde tatt veien til bakkene i dag. Det var også her litt lite snø, men bedre enn i Vestlia og på Hemsedal. Men ikke like gode bakker som for Hemsedal og Vestlie, så en treer blir det på ”Geilosiden”.

Dag 6
Vi fant ut at en bonusdag kunne være på sin plass underveis, og kjørte over Hardangervidden i snøstorm og svært glatte veier til Maurseth. Vi har tidligere ikke forsøkt Maurset, så det var på tide med en dag også her. Vi fikk noen gode turer, men dessverre var det harde bakker og mye is, og noe kø i trekket. Vi får gi en firer for potensialet, og håper vi ser flere trekk her i framtiden.

Dag 7
Vi er kommet til Voss, og solen følger etter oss, så det er vi takknemlige for. Våre forhåpninger er ikke de helt store etter at det har regnet i flere dager, og noen minusgrader siste natten har gjort bakkene noe isete.

Der fikk vi rett, men med tidlig sol, ble de fleste av bakken brukbare etter noen timer. Det kunne merkes fort at det hadde vært regn noen dager, for her var det fult i bakkene. Det ble selvsagt lengre køer, så det ble en del ventetid, men vi fikk en tyvetall turer, så løypene ble testet ut.
Vi kunne gitt en firer på Voss, men med byggeprosjekter midt i flere av løypene må vi trekke litt ned, så det blir en treer på Voss.

Oppsummering
Myrkdalen og Hemsedal ble våre favoritter på denne turen. Spesielt Hemsedal er virkelig et eldorado for alle kategorier ski. Vi tar gjerne vestlandsrunden igjen.