Volvomuseet/Liseberg


Volvo
Stjernemotor på Volvomuseet

Siden Liseberg sto høyt på ønskelisten og vi uansett var i Sverige for vannscooter aktiviteter, ble det en tur innom Gøteborg på vei fra Henån til Karlstad. Siden vi da også fikk to dager i Gøteborg, tok vi like gjerne en tur innom Volvomuseet.

Ett ord i forbindelse med Volvomuseet: Imponerende.

Sjeldent har vi sett et så innholdsrikt og flott museum. Her kan man gå mange ganger uten å bli lei av et rikholdig innhold. Alt fra start til i dag, kontoret til direktørene som startet det hel, jetmotorproduksjon, Volvo ocean race, racing satsningen, elbil og ide bil produksjon, truck og båtmotorer, busser og nyttetransport, det lå på rekke og rad. Informativt, systematisk, ryddig, detaljert og trivelig.

En enorm rikholdig utstilling, til og med en gjennomskåret Amerikansk Volvo truck for full inspeksjon for publikum. Krasj modeller og rikholdig informasjon om utviklingen av Volvo og tiltak for værdens sikreste bil.

Vi er imponert og kommer garantert igjen.

På Liseberg har vi vært noen ganger før, sist i 2007. Lite er forandret siden den gang, men en ny aktivitet fant vi på utsiden av Liseberg, Universum. Morsomt sted med mange flotte aktiviteter, men ikke så imponert at vi trenger å gjøre dette flere ganger. Litt parkeringsutfordringer var det på Liseberg, for der er maks høyde på parkeringsplassen, og med en 2 meter høy bil var det utfordrende, men vi fant til slutt en privatparkering, som i utgangspunktet ikke var for bobiler, men hva gjør man?

Vi var heldige med vært i Gøteborg, og bodde på to av Lisebergs egne campingplasser som vi kan anbefale. En i sentrum for sentrumsaktiviteter, og en like utenfor for bading og soling.

Takk for fin tur 😉

Volvo
Volvopenta derev på Volvomuseet
Volvo
Volvo satser på El bil produksjon
Volvo
En fullskala jetmotor på Volvomuseet